Victorie cu record pentru Simone Tempestini în Raliul Argeșului

0
Publicat:

Simone Tempestini a ajuns la cinci victorii în Raliul Argeșului, un record absolut al competiției, după ce s-a impus autoritar în etapa care a avut loc în weekend și a ajuns inclusiv pe Transfăgărășan.

Simone Tempestini a făcut o cursă fantastică. FOTO: Facebook
Simone Tempestini a făcut o cursă fantastică. FOTO: Facebook

De opt ori campion național absolut în ultimii 9 ani, Simone Tempestini (Porsche 997 RGT) continuă să domine și etapa de pe asfaltul argeșean, acolo unde a ratat o singură dată victoria de la relansarea raliului în 2019. La capătul celor peste 120 de kilometri de probe speciale exclusiv pe asfalt, pilotul de la Napoca Rally Academy a fost cronometrat cu un timp total de 01:11:44,3.

Locul secund a fost ocupat de bulgarul Martin Surilov (Citroen C3 Rally2), la 38,8 secunde, iar al treilea în topul general a venit Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally 2), cu 50,1 secunde mai lent decât câștigătorul. Printre pretendenți la podium, Norbert Maior (Ford Fiesta Rally3) și Raul Badiu (Skoda Fabia Rally2 evo) au fost nevoiți să abandoneze.

Pentru Simone Tempestini și copilotul său Sergiu Itu este prima victorie a sezonului pe plan intern după ce în Harghita au ratat victoria din cauza unei probleme tehnice, deși au dominat aproape toate probele speciale. Este a 45-a victoria înregistrată de pilotul clujean în Campionatul Național de Raliuri Betano începând cu 2015, atunci când a obținut primul său titlu de campion.

A fost un raliu plin de provocări, de la traseele de pe Transfăgărășan, pline de viraje și la viteze foarte mari, și până la vremea capricioasă. Știam că va fi soare, ne-am adaptat așa cauciucurile și când am ajuns sus, ploua. Totul e bine când se termină cu bine și suntem fericiți pentru ce am reușit”, a spus, la final, Tempestini.

Cu deja o victorie la general în European, Simone Tempestini va avea parte de un program încărcat în perioada următoare. Pe 31 mai - 1 iunie va încerca să își apere trofeul cucerit anul trecut la Raliul Maramureșului, iar pe 13-15 iunie va concura în Raliul Scandinaviei pentru a încerca să revină pe prima poziție în competiția europeană.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite